top of page
IMG_4433.JPG
Pijl-jasper-wit.png

Robin, co-begeleider van Bavo

Bavo weet heel goed wat kinderen met autisme nodig hebben. Hij voelt dingen aan die ik over het hoofd zou zien.

Op stage als co-animator 

Bavo

Tijdens deze vakantie doe ik mijn stage. Robin en ik zijn de persoonlijke begeleiders van Milan en Ben. Zij zitten in de rode groep. Weet je, ik heb al die jaren dat ik zelf mee op kamp ging heel goed gekeken naar hoe de begeleiders het aanpakten. Ik heb ook goed onthouden wat mijn duo-maat en ikzelf tof vonden en wat net niet. Dat komt nu goed van pas. 

We zijn nu vier dagen in Dalhem (Wallonië). Ik geef toe dat de eerste dagen best zwaar waren, maar sinds gisteren gaat het beter.  De kinderen voelen zich beter thuis en ik heb zelf ook mijn draai gevonden. 

 

Ik voel me goed als ik met de kinderen kan bezig zijn. Als zij ’s middags even rusten, loop ik wat verloren. Het is heel fijn te ervaren dat er dan naar mij geluisterd wordt en dat er veel begrip is voor hoe ik me voel. Ik kan ook altijd bij Tim of bij Robin terecht als ik ergens mee zit. Met hen klikt het echt goed

De momenten dat Milan tijdens een wandeling of een spel mijn hand pakt, hoe hij laat zien dat hij mij vertrouwt … Je kunt niet geloven wat dat voor mij betekent. Daarvoor neem ik de wat moeilijkere momenten er graag bij!

About

Op animatorcursus

Eva

Ik ging in 2019 mee op animatorcursus. Ik leerde er mijn talenten ontdekken én inzetten. Ik kwam thuis met een grote glimlach en een hoop nieuwe vrienden! Hieronder kan je mijn video bekijken;

EVA_edited.jpg
Portfolio
Pijl-jasper-wit.png
Pijl-jasper-wit.png
Pijl-jasper-wit.png

Op vakantie als co-animator

Yannick

Dag Yannick, jij gaat al 12 jaar lang mee op Hannibalvakantie als deelnemer van deze structuurvakantie. En ondertussen al 2 vakanties als co-animator. Kan je eens uitleggen wat dat juist inhoudt, co-animator zijn?

Dat is ook een soort begeleider. Maar je hebt ook een begeleider bij je voor als het niet goed lukt.

Je krijgt dus eigenlijk extra ondersteuning?

Ja, zoiets.

 

Welke taken mocht jij dan doen op Hannibalvakantie?

Ik moest zien dat ik minstens één activiteit verzon. Dat werd een fotozoektocht. Die moest ik dan ook zelf uitleggen.

Ja, ik weet dat nog, dat zag er heel leuk uit toen! Wat waren jouw taken wanneer je medebegeleider een activiteit gepland had?

Meehelpen met de voorbereiding van die activiteit.

Wat heeft er eigenlijk voor gezorgd dat je de stap gezet hebt van deelnemer naar co-animator?

Euhm, eigenlijk kwam dit deels door mijn vriend Wannes.  Hij zei dat het het laatste jaar was als deelnemer en dat hij zeker nog eens mee wou met dezelfde groep. Ik vond dat ook wel een tof idee. Dan ben ik mee op animatorcursus gegaan met Hannibal.

Animator2018_303_edited.jpg
Pijl-jasper-wit.png

Er was een moment waarop ik twijfelde om

op cursus te gaan. Ik vind het moeilijk om activiteiten te verzinnen. Ik vroeg me dan af: ‘Gaat dat wel gaan’ of ‘Is dat te moeilijk voor mij?’. Maar ik ben toch gegaan. 

Wat is jouw sterkte als co-animator?

Dat weet ik niet.

Waar ik aan denk: je weet heel goed hoe de vakantie in elkaar zit. Op een gegeven moment sprak je mij aan met: ‘De toneeltjes zijn niet meer wat ze geweest zijn, vroeger werd er meer geïmproviseerd . Je moet zo een beetje zot rondlopen. Het is eigenlijk niet belangrijk of je daar goed in bent, eerder dat je zomaar iets durft te doen.' Toen gaf je mij de suggestie om te spelen dat we op een boot zaten die verkeerd was gevaren.

Ja, iets met een storm en natte vrienden natuurlijk ook... 

Ja, inderdaad, plots zat het publiek mee in de storm! En toen had ik één van de begeleiders serieus nat gemaakt met water (lacht). Dat was  echt een heel leuk idee van jou. Nog één van je sterktes is dat je goed kan babbelen met de deelnemers. Bijvoorbeeld met Dries toen we naar het zwembad gingen.

We waren net vertrokken en ik liep helemaal achterop in de rij met Dries. Ik zei hem: ‘Je moet wachten tot er een camion komt en dan doe je zo (handgebaar in de lucht om vrachtwagen te doen claxonneren)’.

Wat deed Dries dan? Deed hij dat dan?

Ja, inderdaad! Dat was wel een leuk moment. De camion claxonneerde en toen verschoot iedereen, dat was grappig.

Bedankt voor het gesprek en voor jouw hulp deze zomer!

Tim (vakantieverantwoordelijke)

Door zijn jarenlange ervaring als deelnemer, kan Yannick goed inschatten wat onze deelnemers met Autismespectrumstoornis nodig hebben.

Animator2018_128.jpg
Contact

Heb jij ook interesse gekregen om als animator of als co-animator jouw talenten te ontdekken en in te zetten? 

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Hannibal.

 

Of laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en wij sturen je een mailtje met wat extra info.

We hebben je bericht goed ontvangen! We contacteren je zo snel mogelijk! Groetjes, Het Hannibalteam

bottom of page