top of page

Dit ben ik

2011, ten huize van Piet van Hijfte.

 

Op de keukentafel ligt een klein frisgroen boekje met als titel: “Hannibalvakanties”. Misschien was dit dé oplossing om de zomervakanties spannender te maken.

Die eerste vakantie was een schot in de roos! Ik vertrok naar Maasmechelen met de groep tieners met een fysieke beperking. Ik dacht dat het wat onwennig zou zijn, maar dat onwennige gevoel was zo weg. Deze vakantie gaf me echt een duwtje in rug om verder mijn grenzen te gaan verleggen. 

 

In 2016 moest ik afscheid nemen van de tienervakanties. Dit was heel moeilijk. De groep was over de jaren heen heel close geworden. Maar als 18-jarige ben je geen echte tiener meer en wachten er andere vakanties en uitdagingen.

Ik besloot om mee te gaan op de vakantie: ‘Cactussen in Brugge’. Deze vakantie ging door tijdens het Cactusfestival. Het was zo anders dan de tienervakanties. Het was mijn eerste ervaring met een hostel en zo een hostel is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Als 18-jarige heb je ook de keuze om op buitenlandse vakantie te vertrekken. Dit jaar koos ik voor de vakantie ‘Samba in Lissabon’. We vertrokken met het vliegtuig naar Lissabon en dat was al een hele onderneming op zich.

 

Maar het klimaat, de cultuur, de hele reis, ik heb genoten.

 

De voorbereiding van deze vakantie gebeurde vooraf met de hele groep. Iedereen kreeg zo de kans om een voorstel te doen en de vakantie mee vorm te geven.

De groep was bij deze vakantie nog hechter. Er zijn tijdens al die zomers heel wat banden gesmeed die niet meer stuk kunnen!

About
Portfolio
Contact

Er worden banden gesmeed die niet stuk te krijgen zijn!

Mijn vakantie

Vakantieverantwoordelijke & Deelnemer-begeleider 

Vijf jaar, vijf jaar is het nu dat ik meega met Hannibal. Hoe dat komt? Kijk, ik ging een paar geleden mee naar Zweden. Daarna ging ik nog eens mee met een minibusvakantie naar Berlijn. En kom, nog een vliegvakantie naar Bilbao. En waarom ook niet naar Lissabon. 

Je ziet het: ik ben niet meer gestopt met meegaan.

Mijn mooiste vakantiemoment? Als we met z'n allen op een terras zitten waar de avondzon op onze hoofden valt en die hoofden niets anders doen dan daar op dat terras zijn. Dan verschijnt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht. We hebben het weer voor elkaar, denk ik terwijl ik van mijn glas nip, dit is onze zomer. En zo gaat het dan elke zomer. Er zijn natuurlijk wel eens obstakels te overwinnen, zoals een drempel of drie, maar die drempels stellen niets voor vergeleken met de voldoening die je krijgt en de nieuwe vrienden die je maakt. Gewoon, door je in zetten voor anderen die net als jij graag genieten van de zomer.

Of Hannibal ook iets voor jou is? Simpel. Al doende kom je het te weten. Grasduin eens door onze vakanties, kies een formule die je aanspreekt en pak je koffers. En voor je het weet, doe je dat dan vijf jaar lang.

 

Vakantieverhalen van 

Carolien Frijns

Voor al deze mooie verhalen,

hebben wij veel mensen nodig!

Word jij ook vrijwilliger bij Hannibal?

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Hannibal.

 

Of laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en wij sturen je een mailtje met wat extra info.

We hebben je bericht goed ontvangen! We contacteren je zo snel mogelijk! Groetjes, Het Hannibalteam

bottom of page